Mainos
Mainos

Noin puolessa julkisista rakennuksista hometta

Noin puolessa Suomen julkisista rakennuksista on Työterveyslaitoksen mukaan kosteusvaurioita. Yksi isoimmista ongelmista ovat homekoulut, joiden kunnostamiseen valtio myönsi viime keväänä noin 60 miljoonaa euroa elvytysrahaa.

Vaikka osa kouluista on nopean peruskorjauksen tarpeessa, kaikkia elvytysrahoja ei ole vieläkään jaettu. Homekoulujen korjausta hidastaa vielä epäselvä priorisointi siitä, mikä koulu tarvitsee rahaa kipeimmin.

Rahanjaon helpottamiseksi Työterveyslaitokselta on tulossa kunnille uusi homemittari, jonka avulla homekoulun terveyshaitat voi mitata nykyistä tarkemmin.

Myös terveysviranomaiset ovat huolissaan homekoulujen peruskorjausten hitaudesta.

Kaksi kolmesta uudesta ammattitaudista kosteushomevauriokohteista tulee opetustoimesta ja sosiaali- ja terveydenhuollon alalta, eli opettajien ammattitaudeista olen todellakin vakavasti huolestunut, professori Kari Reijula Työterveyslaitoksesta sanoo.

(MTV3)

Katso Mari Karppisen juttu (Kymmenen uutiset 22.8.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme