Mainos
Mainos

Nokia odottaa korvaushakemusten sumaa

Nokian kaupunki on palkannut tamperelaisen asianajotoimiston setvimään vesikriisin korvaushakemuksia. Vastuuvakuutuksen ulkopuolelle rajautuvien vaateiden perkaamiseen osallistuu tarvittaessa yhdeksän lakimiestä.

Vahingonkorvauksia on hakenut tähän mennessä 800 kaupunkilaista ja noin 60 yritystä.Korvauksia on maksettu kaupungin vahinkovakuutuksesta vajaat 200.000 euroa.

Nokian kaupungin hallintojohtaja Pauliina Mäenpää sanoo, että asianajotoimiston mukaantulo on luonnollinen askel vesikriisin jälkiselvittelyssä.

- Kaupunki koki, että näiden hakemusten selvittely vaatii oikeudellista, taloudellista vahinkokäsittelyllistä ja vahinkotarkastelullista osaamista ja riittävät resurssit, jotta nämä hakemukset voidaan käsitellä kohtuullisessa ajassa.

Pääosa tähän mennessä saapuneista 800 korvaushakemuksista on ollut kaupungin vastuuvakuutuksesta korvattavia välittömiä henkilö - ja esinevahinkoja. Kaupungin hallintojohtajan mukaan suurin osa vaateita on kuitenkin yhä tulematta. Suurin osa niistä jäänee kaupungin omalle kontolle.

- Yritysten hakemukset tulevat valtaosin kaupungin käsittelyyn. Yksityisten osalta joukossa on myöskin niitä korvaustenhakijoita, jotka eivät itse ole sairastuneet, mutta joille on aiheutunut kulua esimerkiksi veden hausta ja muusta tämän tyyppisestä, sanoo Mäenpää.

Selvitysmieheksi pestatun asianajotoimiston mukaan korvauslinja tulee olemaan tiukka, mutta oikeudenmukainen.

- Se, että asianajotoimisto on asialla, ei suinkaan tarkoita sitä, että kaikista sitten viimeiseen saakka mennään tuomioistuimeen. Nyt pyritään siihen, että ratkaisu olisi oikeudenmukainen kaikkien kannalta, kommentoi Asianajotoimisto Klingendahl Oy:n asianajaja Risto Malinen.

Nokian Panimolta on lähdössä kaupungille lähes 300.000 euron suuruinen lasku. Kuusinumeroista lukua lupaa myös vakavaa asiakaskatoa potenut kylpylä-hotelli Eden.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme