Mainos
Mainos

Nokia Siemens Networks aloittaa yt-neuvottelut

Yhtiöllä on Suomessa lähes 9000 työntekijää. NSN vähensi henkilöstöä Suomessa viime vuonna noin 1000:lla.

Verkkoyhtiö Nokia Siemens Networks (NSN) aloittaa yt-neuvottelut enintään 250 työpaikan vähentämisestä pääkaupunkiseudulta, Oulusta ja Tampereelta. Neuvottelut ovat osa yhtiön kahden miljardin euron säästöohjelmaa.

Yhtiön mukaan henkilöstön määrän vähentämistarpeeseen vaikuttavat edelleen kiristynyt tietoliikenneverkkoalan markkinatilanne. Vaikutusta on lisäksi Nokian ja Siemensin verkkoliikennetoimintojen yhdistämisellä, mikä edellyttää päällekkäisten toimintojen karsimista. Mahdolliset vähennykset on tarkoitus toteuttaa pääosin pehmein keinoin.

NSN pienensi henkilöstömääräänsä jo viime vuonna Suomessa noin 1000:lla. Vähennykset toteutettiin pääosin vapaaehtoisesti tai ulkoistamisilla, sillä irtisanottuja oli vain 20.

Nokian ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Markku Mattila Oulusta kertoo, että ensimmäinen neuvottelu on ensi viikolla. Silloin henkilöstö saa kuulla muun muassa neuvottelujen perusteista ja vaikutuksista. Vielä ei ole tietoa, paljonko esimerkiksi Oulusta on tarvetta vähentää väkeä. Kaupungissa ovat yhtiön tukiasematehdas ja tuotekehitysyksikkö.

Yt-neuvotteluja osattiin odottaa

Tietoa yt-neuvottelujen alkamisesta osattiin säästöohjelman vuoksi jo odottaa. Mattilan mukaan epävarmuus työpaikkojen säilymisestä on näkynyt Oulussa siten, että viime vuoden aikana poikkeuksellisen moni työntekijä lähti vapaaehtoisesti muualle töihin.

Mattila sanoo, että kehityksen kärjessä pysyäkseen yhtiön täytyy saada palkkalistoilleen päteviä henkilöitä. Nykyään tämä tapahtuu kuitenkin hänen mielestään varsin ankaralla tavalla.

-Henkilöitä uhataan irtisanomisella. Silloin jokainen joutuu pakosta miettimään hyvin tarkkaan omaa tilannettaan ja sitä, hakeutuuko toisiin tehtäviin yhtiön sisällä, lähteekö koulutukseen vai tekeekö jotain muuta. Tämä on yksinkertainen mutta ei missään tapauksessa hyväksyttävä keino. Tämä voitaisiin hoitaa pehmeämmällä, vapaaehtoisuuteen perustavalla tavalla. Se taas vaatii resursseja, Mattila sanoo.

Nokia Siemensillä on Oulussa 2300, pääkaupunkiseudulla 5100 ja Tampereella 1100 työntekijää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme