Mainos
Mainos

Nokia syöksyy - missä Ollila luuraa?

Sijoittajat, media ja työntekijät huutavat nyt esiin Nokian hallituksen puheenjohtajaa Jorma Ollilaa. Nokian raju muutos ja Symbian-käyttöjärjestelmän alasajo herättävät kysymyksiä, kuinka suuria virheitä yhtiön johdossa on viime vuosina tehty.

Nokia on satsannut suuria summia Symbian-käyttöjärjestelmän kehitystyöhön ja nyt uusi toimitusjohtaja Stephen Elop heittää tämän kaiken romukoppaan. Elop vertasi viime viikolla Nokiaa palavaan öljynporauslauttaan, jolta pitää sukeltaa jäiseen veteen.

Yhtiön pörssikurssi sukelsi edelleen maanantaina ja oli aamupäivällä yli kolmen prosentin laskussa. Nokian prössikurssi on jälleen valahtanut samalla tasolle kuin finanssikriisin pohjilla kaksi vuotta sitten. Lähes kaikki muut Helsingin pörssin osakkeet ovat samassa ajassa nousseet reippaasti, parhaimmat jopa kaksin-kolminkertaistaneet arvonsa.

Lisää kurssisyöksyä voi olla luvassa. Analyytikot ovat alentaneet Nokian ostosuosituksia. Synkin arvio on amerikkalaisella rahoitusyhtiö J P Morganilla, joka uskoo Nokian osakkeen arvon putoavan 5 euroon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme