Mainos
Mainos

Nokialla tehoklooraus alkoi onnistuneesti

Tehokloorauksella pyritään hävittämään Nokian putkistosta taudinaiheuttajat, jotka eivät ole vielä hävinneet muulla puhdistuksella.

Nokian vesijohtoverkoston tehoklooraus on alkanut onnistuneesti. Näytteiden mukaan Koskenmäen alueella on saavutettu tarvittava kloorimäärä.

Seuraavassa vaiheessa on tärkeää, että Koskenmäellä jokaisesta vesihanasta juoksutetaan vettä. Näin korkean klooripitoisuuden vesi pääsee kaikkialle tonttivesijohtoihin ja talojen sisäisiin vesiputkistoihin.

Nokian vesijohtojen tehoklooraus tapahtuu kolmessa vaiheessa. Nyt on menossa ensimmäinen. Viimeinen saadaan päätökseen tiistaina.

Nokian putkista löytyi giardia-alkueläintä

Nokian kaupungin vesijohtoverkostosta otetusta sakkanäytteestä on löytynyt giardia-alkueläintä.

Tutkituista seitsemästä sakkanäytteestä giardiaa löytyi yhdestä. Ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistön mukaan on todennäköistä, että Nokian saastunut vesijohtovesi on levittänyt alkueläintä.

Luonnonvesissä esiintyvä Giardia lamblia -alkueläin aiheuttaa vatsavaivoja. Parilla prosentilla suomalaisista arvioidaan olevan alkueläintä elimistössään.

Suomessa todetaan vuosittain noin 300 giardian aiheuttamaa tautitapausta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme