Mainos
Mainos

Nokian lähtöuhalle varmistus virkamieheltä

Työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Markku Wallin vahvistaa Helsingin Sanomissa, että EK uhkaili Nokian lähtevän Suomesta, jos uutta sähköisen viestinnän tietosuojalakia ei saada aikaiseksi.

Wallin kertoo, että EK perusteli vuonna 2006 lain säätämisen suurta kiirettä sillä, että Nokia lähtee Suomesta, jollei lakia saada aikaiseksi.

Myös Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne sanoo HS:ssä kuulleensa Nokian uhkauksesta.

Lex Nokia nimellä tunnetun lain ympärillä on vellonut valtava kohu viime aikoina. Lisäpontta kohulle antoivat eiliset tiedot, joiden mukaan Elinkeinoelämän Keskusliitto olisi painostanut Akavaa asiassa vuonna 2006.

EK: Järkyttäviä väitteitä

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Leif Fagernäs pitää väitteitä järkyttävinä.

- Viittaan siihen, mitä Nokia on itsekin sanonut. Järkyttäviä väitteitä, Fagernäs toisti pariin otteeseen MTV:n Huomenta Suomessa vieraillessaan.

Suomen Kuvalehti julkisti eilen sähköpostiviestin, jossa EK:n johtaja Lasse Laatunen kirjoitti kahdelle akavalaiselle, ettei lepää ennen kuin rikollisten suosijat ja viranomaisvallan väärinkäyttäjät joutuvat vastuuseen ja häpeään. Laatusen mukaan kyseessä oli normaali työmarkkinakielenkäyttö.

- Laatusen sähköposti oli värikäs, muttei mitenkään epätavallinen työmarkkinayhteyksissä tuntevien ihmisten kesken, Fagernäs sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot