Mainos
Mainos

Nokian paperitehtaan tukilakot laajenevat

Nokian paperitehtaan lakkoilevien huoltomiesten tukilakon ovat kello 6 aloittaneet Metsä-Serlan yksiköt Tampereella ja Nokialla. Liittoriidan takia on lakossa runsaat 50 huoltomiestä, joiden tukena on nyt Metsä-Serlan 850 työntekijää sekä Nokian Paperi Oy:n 250 työntekijää.

Lakon osapuolet olivat vielä eilisiltana vaiteliaita käytyjen neuvottelujen sisällöstä. Valtakunnansovittelija Juhani Salonius oli eilen yhteydessä SAK:laisen Paperiliiton sekä ABB Servicen edustajiin, mutta varsinaista sovittelua ei tapahtunut. Julkisuudelta piilossa käytyjen neuvottelujen nopea ratkaisu vaikuttaa epätodennäköisellä.

Kiistassa on kyse siitä, että tehtaan kunnossapidosta vastaava ABB Service vaatii huoltomiesten siirtyvän metallialan työehtosopimuksen piiriin. Paperiliitto kuitenkin haluaa, että työntekijät voivat jatkaa paperiteollisuuden työehtosopimuksen piirissä.

Tukilakkojen on määrä laajeta huomenna.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme