Mainos
Mainos

Nokian valtuusto ei vieläkään käsitellyt vesiskandaalia

Kaupunginvaltuuston vasemmistoliittolaisen puheenjohtajan mukaan oikea paikka sallia vesiasian käsittely valtuustosalissa on ensi kesäkuussa, kun viime vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus tulevat kaupunginvaltuuston asialistalle.

Nokialla ihmetellään miksei kaupunginvaltuusto tänäkään iltana sallinut istunnossaan keskustelua vesikriisistä, vaikka kaupunkilaisten arki on yhä sekaisin marraskuun lopussa sattuneen vesijohtoverkoston saastumisen johdosta.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Seppo Kallion (Vas.) mukaan vesikriisistä keskustelua ei sallita, koska keskustelun avaaminen johtaisi vääjäämättä poliittisten irtopisteiden keräämiseen.

- En halua mitään turhanpäiväisiä turpäkäräjiä, koska ei se mitään auta, että me kokoonnumme johonkin syytämään toisiamme ja tuomitsemaan toisiamme. Kyllä meillä täytyy olla sitten jotakin ihan konkreettista päätettävää kun me tästä asiasta puheet aloitamme.

Kallion mukaan oikea paikka sallia vesiasian käsittely valtuustosalissa on 16. kesäkuuta kun viime vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus tulevat kaupunginvaltuuston asialistalle.

- Valtuusto myöntää vesikriisin kustannusten maksamiseen tarvittavat lisämäärärahat ja niitä voidaan käsitellä aikaisintaan kesäkuun istunnossa, toteaa Kallio.

Osa kaupunginvaltuutetuista olisi toivonut kriisin käsittelyä heti tuoreeltaan, viimeistään kuitenkin tämän iltaisessa istunnossa.

- Meitä on kohdannut sodanjälkeisen historian suurin kriisi niin kyllä näitä asioita pitäisi voida valtuustossa käsitellä ja kunkin sanoa mielipiteensä, totesi kokoomusryhmän puheenjohtaja Mika Ala-Uotila.

- Se olisi korrektia kaupunkilaisia kohtaan. Monella nokialaisella on sekava kuva siitä, kuka on ketäkin ohjannut ja johtanut kriisin aikana.

Kolmen valtuutetun kommunistiryhmässä oltiin niin ikään avoimen ja julkisen keskustelun kannalla.

- Isot vasemmistopuolueet haluavat kaikin tavoin estää avoimen keskustelun. Siellä pelätään, että puolueen jäsenten päitä tippuu, koska omat pojat kaupunginjohdossa ovat töpeksineet, laukoi kaupunginvaltuutettu Herkku Hernesniemi SKP:stä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme