Mainos
Mainos

Nokian vesijohtovedessä edelleen taudinaiheuttajia

Uusien näytetulosten mukaan vedessä on vielä sekä noro- että adenovirusta.

Nokian vesijohtojen puhdistus ilma-vesimenetelmällä ei ole tuonut toivottua tulosta. Maanantaina puhdistuksen jälkeen otetuissa näytteissä oli edelleen norovirusta Koskenmäen ja Kartanon alueella sekä adenovirusta Sotkan alueella.

Puhdistusta on mekaanisen vesi-ilmamenetelmän jälkeenkin jatkettu lisäämällä vesijohtoveden happamuutta, mutta mahdollista on, että kaupunki joutuu sokkiklooraamaan vetensä.

- Tällä hetkellä näyttää siltä, että lisätoimenpiteitä vaaditaan. Norovirusta heikompi adenoviruskaan ei ole tuhoutunut putkista, ja yksi varteenotettava vaihtoehto nyt on veden sokkiklooraus, ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistö kertoi illalla.

Nokian vesijohtoveden happamuutta lisättiin tänään alkaen. Happamuuden lisäämisellä toivotaan, että mekaanisen puhdistuksen jälkeen putkien sisäpinnoille jääneet saostumat lähtisivät liikkeelle.

Happamuuden lisäys myös tehostaa kloorauksen vaikutusta jopa nelinkertaiseksi aikaisemmasta, mutta sekään ei välttämättä tehoa sitkeimpiin viruksiin.

Lepistön mukaan sokkikloorauksen mahdollista ajankohtaa ei ole vielä päätetty, mutta päätös asiasta tehdään pian. Sokkikloorauksessa veden klooritasoa nostetaan voimakkaasti vuorokauden ajaksi, ja sinä aikana vettä ei pidä käyttää peseytymiseenkään.

Puhdistettavan alueen vettä saa tällä haavaa käyttää, mutta se pitää keittää ennen juomista tai ruoanlaittoa. Vesinäytteiden ottoa jatketaan ensi maanantaina Sotka-Tervasuon alueella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot