Mainos
Mainos

Nokian vesirajoitukset harkintaan

Nokian vesijohtoveden käyttörajoitusten lieventämistä voidaan harkita ensi viikolla, ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistö arvioi. Toistaiseksi ruokavesi on kuitenkin edelleen keitettävä saastuneella alueella Etelä-Nokialla.

Viime päivinä Nokian vedestä on saatu vain puhtaita tutkimustuloksia. Tehokloorauksen jälkeen näytteitä on tutkittu lähes 30. Valtaosa marraskuussa saastuneesta vesijohtoverkostosta näyttää nyt olevan puhdas taudinaiheuttajista.

Yhdestä Koskenmäen alueelta otetusta vesinäytteestä löytyi norovirusta kaksi viikkoa sitten. Tälläkin alueella kolme muuta näytettä osoittautuivat puhtaiksi. Koskenmäen alueelta otettiin eilen uusintanäytteitä, joiden tutkimustulokset valmistuvat todennäköisesti loppuviikolla.

Vesijohtovesi saastui Etelä-Nokialla marraskuun lopulla, kun kaupungin jätevedenpuhdistamolta pääsi jätevettä vesijohtoverkostoon. Veteen levisi suolistobakteereja, viruksia ja muita taudinaiheuttajia, ja tuhannet nokialaiset sairastuivat vatsatautiin. Saastuneella alueella asuu noin 10 000 ihmistä, kolmannes Nokian asukkaista.

Viranomaiset asettivat vesijohtoveden 5. joulukuuta käyttökieltoon, joka purettiin 8. joulukuuta. Tämän jälkeen ruokavesi on pitänyt keittää. Peseytymiseen ja astioiden konepesuun vesijohtovettä on voinut käyttää. Saastuneen alueen asukkaille on vesikriisin aikana jaettu puhdasta vettä kiinteistä vedenjakelupisteistä ja jakeluautosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot