Mainos
Mainos

Nokian vesiverkoston tutkimukset yhä kesken

Nokialla tähän mennessä tutkitut kaupunkiverkostonäytteet ovat puhtaita, norovirus majailee yksittäisen kiinteistön putkissa. Pahimmin saastuneen Haaviston alueen tuloksien odotetaan valmistuvan ensi viikolla.

Nokian vesijohtoveden tutkimukset ovat yhä kesken. Vesijohtoverkostosta on otettu viime viikolla kaikkiaan 18 noro- ja adenovirusnäytettä, joista yksi on ollut positiivinen.

Seitsemän näytteen tuloksia odotetaan vielä. Nokian kaupungin Teknisen keskuksen johtajan Simo Latvan mukaan uutta tehokloorausta ei kuitenkaan tarvita.

- Kaikki tämmöiset näytteet, jotka on otettu kaupungin verkostossa, ovat puhtaita. Mutta nämä viralliset näytteet otetaan kiinteistöjen hanoista, eli se norovirus on siellä tonttijohdossa taikka kiinteistön omissa johdoissa. Tämä kyseinen kiinteistö puhdistetaan ja sieltä otetaan uudet näytteet.

Pahimmin saastuneen Haaviston alueen vesinäytetulokset saadaan todennäköisesti ensi viikolla. Silloin selviää myös, onko klooraus tehonnut vesijohdoista löytyneeseen giardia-alkueläimeen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme