Mainos
Mainos

Nokian yrittäjät pelkäävät vahingonkorvausten jäävän todellisia vahinkoja pienemmiksi

Nokian kaupungin tulkinnan mukaan kaupungin ei tarvitse vesihuoltolain mukaan maksaa vahingonkorvauksia niille yrityksille, joilla ei ole omaa sopimusta vesilaitoksen kanssa.

Saastuneesta vedestä kärsineet nokialaiset yrittäjät pelkäävät vahingonkorvausten jäävän selvästi pienemmiksi kuin vesikriisistä liiketoiminnalle aiheutuneet todelliset vahingot.

Nokian kaupungin, vakuutusyhtiö If:n ja Kuntaliiton illalla järjestämässä tiedotustilaisuudessa yrittäjille kerrottiin muun muassa, ettei kaupungin tarvitse vesihuoltolain mukaan maksaa vahingonkorvauksia niille yrityksille, joilla ei ole omaa sopimusta vesilaitoksen kanssa.

Ongelma koskee erityisesti pieniä yrityksiä, jotka maksavat vesimaksua vuokranantajalleen eikä niillä täten ole omaa sopimussuhdetta kunnalliseen vesilaitokseen.

Suurin osa yrityksistä odottaa vielä vahingonkorvaushakemusten lähettämistä.

Nokian Yrittäjien puheenjohtaja Pasi Heino uskoo, että hakemuksia lähetetään vasta kun liiketoiminnalle aiheutuneiden vahinkojen määrä alkaa todella hahmottua.

- Uskoisin, että kuukauden sisällä hakemuksia on sisässä jo huomattavasti nykyistä enemmän.

Liiketoiminnalle aiheutuneen imagohaitan arvioiminen on hankalaa. Toisaalta hakemusten tekemisessä on suuri työ. Perustelujen on oltava huolellisia ja liitteeksi tarvitaan useamman vuoden tilinpäätöksiä, tuloslaskelmia ja muita tositteita.

Nokialla on yrityksiä yhteenä 1200.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot