Mainos
Mainos

Nopea toiminta pelasti rahtialuksen uppoamiselta

Rahtialus Global Freighter makaa edelleen rantaliejussa Nauvon pohjoispuolella. Eilen pohjakosketuksen saaneen aluksen pelastuminen uppoamiselta oli sekunneista kiinni.

Suomalaisen rahtilaivan päällikkö esti nopealla toiminnallaan aluksen uppoamisen Saaristomerellä. Turusta Tukholmaan matkalla ollut Global Freighter sai rajun pohjakosketuksen Nauvon pohjoispuolella myöhään eilen.

Laivan pelasti todennäköiseltä uppoamiselta päällikön nopea toiminta. Komentosillalla tehtiin muutamassa sekunnissa päätös kääntää keula kohti läheisen saaren rantaa. Ratkaisua kiittävät niin työnantaja kuin pelastustöiden johtaja

Lasti puretaan ennen irrottamista

155-metrinen alus makaa nyt Vandrockin saaren rantaliejussa. Lastina olevia perävaunuja ja rekkoja aletaan purkaa alukselta huomenna aamulla.

Vasta tämän ja vuotokohtien väliaikaisen paikkaamisen jälkeen alusta voidaan yrittää irrottaa. Vaikka lastia ole kuin kymmenes laivan kantavuudesta, se on poistettava ennen valtavan vesikuorman tyhjennystä. Muutoin vettä pumpattaessa aluksen vakavuus voi horjua vaarallisesti.

Toistaiseksi on vältytty kokonaan ympäristöongelmilta, mutta kun pohja irtoaa liejusta, jotain voi tapahtua.

Pohjanmaalaisen Lillbacka-konsernin perustama Power Line ehti liikennöidä Turusta kahdella aluksellaan vain muutaman viikon ennen onnettomuutta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot