Mainos
Mainos

Nopeusrajoitukset pysyvät ennallaan

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksia tulee ensi talvena arviolta 9600 tiekilometrille. Satasta saa ajaa 2300 tiekilometrillä.

Liikenne- ja viestintäministeriö on päättänyt pitää Tiehallinnolle antamansa nopeusrajoitusohjeen ennallaan. Samalla nykyiset määräaikaiset ohjeet talvi- ja pimeän ajan rajoituksista muutettiin pysyviksi.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksia tulee ensi talvena arviolta 9600 tiekilometrille. Satasta saa talvellakin ajaa noin 2300 tiekilometrillä.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen ei näe tässä vaiheessa tarvetta nopeusrajoitusten muutoksiin. Ministeriö muutti talvinopeusrajoitusten yleisohjetta yhtenä Konginkankaan onnettomuuden jälkitoimena. Ohje annettiin vuosiksi 2004-2006.

Talvinopeuksia alennettiin 100 kilometristä 80 kilometriin tunnissa. Muutokset koskivat joitakin vilkasliikenteisiä kaksikaistaisia pääteitä lähinnä Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Tiehallinto päättää nopeusrajoituksista liikenne- ja viestintäministeriön antaman yleisohjeen perusteella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot