Mainos
Mainos

Nopeusrajoitukset talviaikaan

Nopeusrajoitukset alennetaan viikolla 43 porrastetusti pohjoisesta alkaen. Koko maahan talvirajoitusmerkit on vaihdettu viimeistään perjantaina 28. lokakuuta, tiedottaa Liikennevirasto.

Alennetut rajoitukset ovat voimassa kevääseen saakka, kunnes maalis-huhtikuussa siirrytään jälleen ajo-olojen parannuttua kesänopeusrajoituksiin.

Moottoriteillä korkein sallittu talvinopeus on 100 kilometriä tunnissa ja pääosalla muita maanteitä 80 kilometriä tunnissa. Sadan kilometrin nopeusrajoitus säilyy osalla Pohjois-Suomen vähäliikenteisistä teistä sekä esimerkiksi niillä Etelä- ja Keski-Suomen teillä, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella.

Nopeusrajoitus alenee 80 kilometriin runsaalla 8000 tiekilometrillä. Moottoriteiden sadan kilometrin talvinopeus koskee runsasta 400 tiekilometriä. Lisäksi runsaat 300 kilometriä sellaista 80 kilometrin nopeusrajoitusaluetta, jolla on runsaasti raskasta liikennettä ja tienvarsiasutusta, muuttuu talveksi 70 kilometrin rajoituksiksi. Sään ja kelin mukaan muuttuvia rajoituksia on käytössä 330 tiekilometrillä.

Talvirajoitusten ansiosta säästyy arviolta 15 ihmisen henki ja 50 jää loukkaantumatta. Alennetuista rajoituksista on muutakin hyötyä. Polttoaineenkulutus laskee ja päästöt vähenevät, rengasmelu pienenee ja päällyste kuluu hitaammin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme