Mainos
Mainos

Nopoloiden lastenkirjojen kuvittajat vaihtuvat

Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamat lastenkirjasarjat Risto Räppääjä sekä Heinähattu ja Vilttitossu ovat saaneet uudet kuvittajat. Christel Rönns on Risto Räppääjän uusi kuvittaja ja Salla Savolaisen käsialaa tulee olemaan uusi Heinähattu ja Vilttitossu -kuvakirja. Molemmat ovat tunnettuja kuvittajia, jotka ovat saavuttaneet suosiota myös ulkomailla.

-Risto Räppääjän kuvittaja vaihtuu, koska sarjaa halutaan uudistaa ja houkutella uskollisten lukijoiden lisäksi myös uusia lukijoita Räppääjien maailmaan. Aiempien Räppääjä-kirjojen tunnetut ja taidokkaat kuvittajat Aino Havukainen ja Sami Toivonen ovat myös ilmoittaneet jo hyvissä ajoin, että eivät muiden kiireidensä vuoksi ehdi enää jatkaa sarjan kuvittamista, joten myös sen vuoksi uuden kuvittajan etsintä oli ajankohtaista, kertoo tiedottaja Satu-Maria Nurisalo Tammesta.

Nurisalo kertoo, että Heinähattu ja Vilttitossu alkaa ilmestyä syksyllä ensimmäistä kertaa pienemmille lapsille suunnattuina kuvakirjoina ja kuvituksen uudistaminen oli sen puolesta tarpeen. Markus Majaluoma kuvitti aiemmin sarjaa.

-Molempien sarjojen uusi ja vanha kuvitus elävät jatkossa rinnakkain ja uudet kuvitukset kunnioittavat aiempien kuvittajien työtä, Nurisalo vakuuttaa.

Molemmissa sarjoissa on ilmestynyt toistakymmentä teosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme