Mainos
Mainos

Nord Stream saa jatkaa miinojen raivausta

Kaasuputkiyhtiö Nord Stream saa jatkaa miinojen raivausta Itämeren kaasuputken tieltä. Vaasan hallinto-oikeus on hylännyt raivausluvasta tehdyt valitukset.

Raivausluvasta oli valittanut muun muassa virolainen luonnonsuojelua edistävä säätiö. Säätiön mielestä virolaisilla ei ollut riittäviä mahdollisuuksia osallistua hankkeen ympäristövaikutusten arviointiin.

Hallinto-oikeuden mukaan arviointimenettelyssä ei tapahtunut virheitä. Sen mielestä toisten valtioiden kansalaisilla on ollut asianmukaiset mahdollisuudet osallistua hankkeen vaikutusten arviointiin. Hallinto-oikeus piti myös pohjasedimentin laatua koskevia selvityksiä riittävinä. Miinojen raivauksesta ei katsottu aiheutuvan merkittäviä haittavaikutuksia Suomenlahden ekosysteemiin.

Länsi-Suomen ympäristölupavirasto antoi lokakuussa kaasuputkiyhtiölle luvan miinojen raivaamiseen. Lähes 30 raivattavaa miinaa sijaitsevat Suomen talousvyöhykkeellä, mutta maamme aluevesirajan ulkopuolella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot