Mainos
Mainos

Nordea: Lainanhoitokulut kasvaneet

Halvimmat lainanhoitokulut ovat Kokkolan 285 euroa kuukaudessa. Eroa kalleimpaan eli Helsinkiin kertyy 490 euroa.

Asuntojen hintojen ja korkojen nousu ovat nostaneet asuntolainanhoitokuluja koko maassa. Keskimäärin lainanhoitoon käytetään 461 euroa kuukaudessa.

Nordean laskelmien mukaan lainanhoitokulut nousivat alkuvuonna eniten Lahdessa. Siellä keskikokoisen asunnon lainanhoitokulu on 371 euroa kuukaudessa eli 36 euroa enemmän kuin viime vuoden lopulla.

Kaikkein huonoin tilanne on kuitenkin edelleen Helsingissä, jossa lainanhoitokulut ovat 775 euroa kuukaudessa eli 30 euroa enemmän kuin loppuvuonna.

Halvimmat lainanhoitokulut ovat Kokkolan 285 euroa, joten eroa Helsinkiin verrattuna kertyy 490 euroa.

Nordea arvioi, että korkojen nousu jatkunee maltillisena myös lähitulevaisuudessa. Se saattaa heikentää ostokykyä lievästi. Yhden prosenttiyksikön nousu asuntolainan korkoon lisäisi kuukausittaista lainanhoitomenoa 50 eurolla koko maan keskihinnoin mitattuna.

Nordean laskelmissa asuntolainan hoitokulu on laskettu noin 77 neliön asunnolle, joka on Tilastokeskuksen mukaan suomalaisen asunnon keskikoko.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme