Mainos
Mainos

Live juuri nyt: Nordea-paljastuksia ruoditaan eduskunnassa

Eduskunta keskustelee tänään iltapäivällä veronkierrosta ja veroparatiiseista. Varsinkin oppositiopuolueiden vetoomuksesta eduskunnassa käydään ajankohtaiskeskustelu toimista, joilla veronkiertoa ja verovälttelyä saataisiin kitkettyä.

Hallituksen toimista kertoo valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.).  

Verovälttely on ollut tiiviisti otsikoissa kansainvälisen toimittajaryhmän paljastettua veroparatiiseihin liittyvän tietovuodon. Paljastuksista selvisi, että Nordea oli perustanut asiakkailleen satoja veroparatiisiyhtiöitä vuosina 2004-2014 Luxemburgista käsin.

– Yritysten ja yksityishenkilöiden verojen maksu ja taloudelliset kytkökset pitäisi läpivalaista. Nytkin tiedot on paljastanut tietovuotaja, kun lähtökohtana tulisi olla, että verottajalla, poliisilla, toimittajilla ja kansalaisilla olisi mahdollisuus saada verotiedot osana normaalia talous- ja veroraportointia, lukuisten kansanedustajien allekirjoittamassa keskustelualoitteessa vaaditaan.

Aloitteen on allekirjoittanut vajaa 40 kansanedustajaa, lähinnä oppositiopuolueista. Hallituspuolueista mukana on perussuomalaisten Mika Raatikainen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme