Mainos
Mainos

Nordea vetää takaisin Visa-kortteja

Nordea vetää takaisin 30 000 uudenlaista Visa-korttia, sillä korttien hologrammijuova on aiheuttanut käyttöhäiriöitä kauppojen maksupäätteissä. Asiakkaille on tarkoitus tiedottaa ongelmasta ja kortin vaihtamisesta pian lähetettävällä kirjeellä.

Nordea vaihtaa viallisiksi osoittautuneet uudet Visa-korttinsa. Ongelmia on ollut joissain uusimmissa, hologrammiraidalla varustetuissa korteissa. Maksutilanteessa pääte ei ole hyväksynyt uudenlaista korttia tai maksupäätelaite on sammunut kokonaan.

Nyt Nordea vaihtaa 20 000 - 30 000 tällaista korttia kokonaan uusiin. Asiakkaille on tarkoitus tiedottaa ongelmasta ja kortin vaihtamisesta pian lähetettävällä kirjeellä. Yhtiö selvittää ongelmaa parhaillaan, mutta vielä vian syytä ei ole löytynyt, kertoi Nordean viestintäjohtaja Atte Palomäki. Muualla maailmassa vastaavia kortteja on käytetty ilman ongelmia.

Ongelma on liittynyt nimenomaan hologramminauhan ja maksupäätteiden kortinlukijoihin. Korteissa oleva siru on toiminut moitteettomasti, joten korteilla on esimerkiksi pystynyt nostamaan rahaa ja maksamaan liikkeissä vanhanmallisella höylälaitteella tavalliseen tapaan.

Visa-korteissa ollaan maailmanlaajuisesti siirtymässä käyttämään hopeanvärisiä hologramminauhoja mustien magneettiraitojen sijaan. Uuden järjestelmän on tarkoitus parantaa korttimaksamisen turvallisuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme