Mainos
Mainos

Nordean konttorit avautuivat jälleen

Blaster-viruksen vuoksi eilen suljetut Nordea-pankin konttorit on avattu jälleen aamulla.

Blaster-virus sulki eilen kymmeniä Nordean konttoreita.

Tietokoneviruksen vuoksi eilen suljetut Nordea-pankin konttorit on avattu jälleen asiakkaille.

-Tilanne on nyt normaali. Eilinen päivä oli harmillinen niille asiakkaillemme, jotka yrittivät saada palvelua viruksen vaivaamista Nordean konttoreista. Kuitenkin suurin osa pankkipalveluista pystyttiin hoitamaan kuten ennenkin, kertoi Nordean Suomen-vähittäispankin johtaja Harri Sailas.

Nordean tietokoneiden työasemiin päässyt Blaster-virus aiheutti eilen toimintakatkoja useissa pankin konttoreissa. Pankki joutui iltapäivällä sulkemaan noin 70-80 konttoriaan eri puolilla maata.

Miksi Blaster- tietokonevirus pääsi iskemään eilen juuri Nordean Suomen konttoreihin, siihen etsitään nyt vastausta.

- Osittain tässä on paljon huonoa tuuria mukana. Esimerkiksi tämän kohteena oli tiistaina Euroopan keskuspankki, Marylandin osavaltion autorekisteri ja monet valtavan suuret istituutiot. Se minkä tiedämme on se, että me myöhästyimme kattavasta suojauksesta. Ja se miksi myöhästyimme, niin sen me tulemme selvittämään ja katsomme peiliin, Sailas lupasi.

Nordean mukaan asiakkaiden tilitiedot eivät vaarantuneet missään vaiheessa, eikä virus vaikuttanut verkkopankin toimintaan. Niin ikään maksu- ja Otto-automaatit toimivat normaalisti. Myös Nordean maksuliikenne toimi koko ajan ja palkat ja eläkkeet siirtyivät tileille normaalisti.

Nordealla on Suomessa kaikkiaan 440 toimipaikkaa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 15.08.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme