Mainos
Mainos

Nordean Vainio varoittaa verotuksen kiristämisestä

Nordean hallituksen puheenjohtaja Vesa Vainio varoittaa valtiota ja kirkkoa yritysten verorasituksen lisäämisestä. Pohjoismaisen rahoituskonsernin johtajan mukaan korkea verotus voi karkottaa kansainvälisiä yrityksiä Suomesta.

-Olemme tehneet suuren virheen, kun yritysverokantaa on nostettu neljällä prosenttiyksiköllä, kun se on EU-maissa keskimäärin alentunut noin viidellä prosenttiyksiköllä vuodesta 1995, Vainio sanoo Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa tänään.

Arkkipiispa Jukka Paarma on väläyttänyt kirkollisveron muuttamista progressiiviseksi, jolloin veroa maksettaisiin tulojen mukaan. Nykyään jokainen verovelvollinen maksaa yhtä suuren prosenttiosuuden veroistaan kirkolle.

-Tähän asti yritysmaailma on aika lailla ymmärtänyt kirkollisveroa, mutta pelkään, että sympatia saattaa vähentyä, jos arkkipiispan ehdotukset toteutettaisiin, Vainio tuumailee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme