Mainos
Mainos

Norovirusepidemian huippu ohitettu

Terveyden ja hyvinoinnin laitoksen mukaan norovirusepidemian huippu on jo ohitettu. Aiemmin tänään kerrottiin, että huippu olisi vasta tulossa.

Ylilääkäri Markku Kuusen mukaan tartuntautirekisterien tarkempi tarkastelu osoittaa, että epidemia on jo helpottamassa. Virus saattaa kuitenkin olla liikkeellä vielä useita viikkoja.

- Kaikkein korkeimmat luvut olivat jo tuossa helmikuun lopulla. Nyt ollaan jo pikkuhiljaa tulossa alaspäin. Tyypillisestihän kuitenkin norovirus on talvisaikana esiintyvä oksennustauti ja usein sitä on eniten talven aikana. Toisinaan on käynyt niin, että kun tulee uusi muunnos, niin epidemia kestää pidempään. Kyllä se saattaa pyöriä täällä vielä useita viikkoja.

Suomen norovirusepidemia on ollut tänä talvena kohtuullisen voimakas. Myös muualla maailmassa on ollut selkeästi tavallista laajempia epidemioita.

Suomessa liikkuu myös hengitystieinfektioita aiheuttava RS-virus. Siihenkin on sairastunut useampi ihminen kuin viime keväänä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme