Mainos
Mainos

Norppavesillä vähän rikkeitä

Saimaannorpan pesimäalueiden kalastusrajoituksia on noudatettu toistaiseksi hyvin. Luvattomia pyydyksiä Saimaan rajoitusalueilta ei ole juurikaan löydetty.

Kalastusvalvonnassa on huomattu, että jos rajoitusalue jonnekin syntyy, sitä yllättävän hyvin myös noudatetaan.

- Kyllä se siltä näyttää. Voihan niitä rajoitusalueita rikkovia kokeilijoita jossakin olla, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole löytynyt yhtään kalastajien verkkoa, sanoo Metsähallituksen valvoja Oke Herranen.

Metsähallitus on lisäämässä selvästi erätarkastajien valvontapäiviä Saimaalla.

- Siellä missä on eniten norppia, niin niihin alueisiin panostetaan eniten. Mutta kyllä tavoite on, että koko suojelualue käydään läpi, toteaa puolestaan Metsähallituksen erätarkastaja Jaakko Saaristo.

Maa- ja metsätalousministeriö aikoo ottaa Saimaalla käyttöön järeämmät kalastuskieltomenetelmät ellei norpan suojelu edisty riittävästi vapaaehtoisin toimin. Jos pakkotoimiin mennään, Saimaan kalastusvalvonnastakin tulee sen jälkeen paljon laajempaa ja huomattavasti vaikeampaa poliisityötä.

(MTV3)

Katso Keimo Lehtiniemen juttu Savonlinnasta (Kymmenen uutiset 29.5.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme