Mainos
Mainos

Norppien pesintä onnistui hyvin

Pesimäolot olivat tänä vuonna kuuttien syntymän aikaan kevätalvella hyvät, mutta Saimaan vedenpinnan lasku saattoi häiritä poikasten imetystä.

Saimaannorppien arvioidaan synnyttäneen tänä keväänä viimevuotisen määrän poikasia eli noin 65 kuuttia. Pesä- ja poikaslaskennoissa kuutteja löydettiin kuitenkin vain 40.

Laskentaa vaikeuttivat heikot jäät ja nopea kevään tulo, eikä kaikille pesimäalueille ehditty sopivaan aikaan. Alueellisia muutoksia kannassa ei ole tapahtunut.

Norppa on yhä erittäin uhanalainen eläin. Ennen kevään poikastuottoa kannan koko oli noin 270 yksilöä. Välittömän sukupuuton uhan on arvioitu poistuvan vasta kun kanta kasvaa 400:aan.

Pesimäolot olivat tänä vuonna hyvät kuutin syntymän aikaan helmi-maaliskuun vaihteessa. Jäät tulivat vasta vuodenvaihteen jälkeen, mutta helmikuun lumisateet toivat riittävästi lunta pesimäluotojen rantakinoksiin. Saimaan pinta laski pesimäaikana noin 20 senttiä, mikä saattoi häiritä imetystä. Veden pinnan lasku ei kuitenkaan romahduttanut pesiä.

Metsähallituksen organisoimiin laskentoihin osallistui noin 50 ihmistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme