Mainos
Mainos

Norrback arvostelee Helsingin Sanomia

Eurooppa-ministeri Ole Norrback (r.) moittii Helsingin Sanomia samaistumisesta liiaksi valtakoneistoon. Norrbackin mukaan Helsingin Sanomat heristää heti varoittavaa sormeaan, kun joku poikkeaa valtakunnan virallisesta linjasta. Norrback esittää arvostelunsa sanomalehti Pohjalaisen haastattelussa.

Arvostelu johtuu tiistain Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksesta, jossa moitittiin Norrbackin viimeaikaisia kommentteja Venäjän tilanteesta. Lehti kirjoitti, että Norrbackin puhe on "herättänyt ulkopolitiikan muiden tekijöiden keskuudessa ristiriitaisia tunteita" ja että sitä manataan yksityisesti "vetäisyksi" ja "irtiotoksi".
-Ajattelisi, että tiedotusväline ensin ajattelee sananvapautta ja mielipiteiden vaihtoa eikä nosta esille tämäntyyppisiä asioita, Norrback sanoo.

Norrback ei aio vaieta vastaisuudessakaan, vaikka kirjoituksessa ehdotettiin hänelle jopa kuonokoppaa.
-Niin kauan kuin olen poliitikko, toimin poliitikon ehdoin ja virkamiehenä virkamiehen ehdoin. Myöskään virkamiehenä en ole rajoittamassa keskustelua, päin vastoin kannustan siihen, hän sanoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme