Mainos
Mainos

Norrback ilmoittanee luopumisesta maanantaina

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajan Ole Norrbackin odotetaan ilmoittavan maanantaina puoluehallitukselle, ettei hän jatka puheenjohtajan tehtävissä ensi kesän puoluekokouksen jälkeen.

Turun Sanomien mukaan 56-vuotias Norrback on ilmoittanut asiasta epävirallisesti puolueen sisäpiirille jo viime vuoden lopulla ja julkistaa päätöksensä maanantaina. Norrback on toiminut puheenjohtajana vuodesta 1990. Lehden mukaan RKP:n sisällä oletetaan, että Norrback jatkaa Eurooppa-ministerinä hallituskauden loppuun. Norrbackin ei kuitenkaan uskota asettuvan ehdolle enää seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Enestam sanoo olevansa käytettävissä puheenjohtajakilvassa, mikäli Norrback ei jatka. Europarlamentaarikko Astrid Thors miettii vielä mahdollista puheenjohtajaehdokkaaksi asettumista; sen sijaan kansanedustajat Eva Biaudet ja Margareta Pietikäinen sanovat, ettei puheenjohtajakilpa kiinnosta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme