Mainos
Mainos

Norrback jatkaa yksimielisesti puheenjohtajana

Eurooppa-ministeri Ole Norrback valittiin ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajaksi uudelleen Kokkolan puoluekokouksessa tänään. Valinta oli yksimielinen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Henrik Laxin esittämästä arvostelusta huolimatta.

Lax arvosteli puoluejohtoa puolueen perustehtävän eli ruotsinkielisten aseman unohtamisesta. Laxin mukaan maamme kaksikielisyys on korvaamaton arvo. Hänen mukaansa ruotsinkielen asema ja elävä pohjoismaisuus ovat uhattuina Suomessa.

Puheenjohtajuutensa uusinut Norrback arvosteli valinnan jälkeen Laxia ja sanoi, että huomiotaherättävillä esiintymisillä on helppo saada julkisuutta.

RKP:n puoluekokous päätti pitää voimassa vanhan kantansa homo- ja lesboparien parisuhteen rekisteröinnistä. Kristilliset puolueaktiivit olisivat halunneet purkaa edellisen puoluekokouksen myönteisen päätöksen, mutta jäivät selvästi vähemmistöön.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme