Mainos
Mainos

Norrback näkee synkkiä pilviä Venäjällä

Venäjän julkinen valta on ajautunut uskottavuuskriisiin, arvioi ulkomaankauppaministeri Ole Norrback (r.).

Maan hallinnon mädännäisyys ja hajanaisuus estää minkä hyvänsä talouspoliittisen ohjelman uskottavan toteuttamisen, Norrback sanoi perjantaina.
-Mikään ei viittaa siihen, että Venäjä kykenisi lähivuosina muuttamaan ulkomaankauppansa rakennetta ja luomaan uutta vientituloja tuottavaa teollisuutta, Norrback totesi.

Hänen mukaansa ruplan devalvaatio ei tule poistamaan yhtään Venäjän talouden ongelmaa. Se heikentää venäläisten uskoa ruplaan entisestään, ja kiihdyttää talouden siirtymistä dollareihin ja vaihtokauppaan.

Norrback arvioi, että ruplan kriisi ja Venäjän suojatullit heikentävät Suomen viennin näkymiä erityisesti niissä tuoteryhmissä, joiden ostajat elävät dollaritalouden ulkopuolella. Suomalaisten pankkien vastuut Venäjällä ovat varsin pieniä, joten Venäjän pankkijärjestelmän kriisiytyminen ei suoraan heijastu Suomen pankkitoimintaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme