Mainos
Mainos

Norrback: Vasemmisto Emu-kuriin

Eurooppa-ministeri ja RKP:n puheenjohtaja Ole Norrback korostaa, että hallituspuolue ei voi vastustaa talous- ja rahaliitto Emua ja silti pysyä mukana Suomea Emuun ajavassa hallituksessa. Norrback osoittaa sormellaan lähinnä Vasemmistoliittoa, jonka sisällä on pitkään käyty värikästä kiistaa suhtautumisesta Emuun.

-Suomen Emu-jäsenyys on sen mittaluokan kysymys, että joko ollaan mukana tai sitten ulkona, sanoo Norrback Turun Sanomien lauantaina julkaisemassa haastattelussa. Norrback katsoo, että myös hallituspuolueiden eduskuntaryhmien tulee suostua ryhmäkuriin Emu-kysymyksessä.
Norrback harmittelee haastattelussa itsensä ja ulkoministeri Tarja Halosen (sd.) epäselvää työnjakoa. Eurooppa-ministerin toimialaan kuuluvat EU-asioiden koordinointi, ulkomaankauppa, pohjoismainen yhteistyö ja lähialueasiat. Norrbackin mukaan hänen ja Halosen välille on useaan otteeseen syntynyt ristiriitoja Brysselissä yleisten asioiden neuvostossa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme