Mainos
Mainos

Norrback: Yhteistyö edistää ihmisoikeuksia

Kaakkois-Aasian matkalta vastikään palannut Eurooppa-ministeri Ole Norrback (r.) katsoo yhteistyön edistävän Aasian maiden ympäristö- ja ihmisoikeuspolitiikkaa paremmin kuin eristäminen. -Yhteistyön rakentaminen ja laajentaminen on paras tapa vaikuttaa ympäristö- ja ihmisoikeusongelmiin. Se on tosin hidas prosessi, Norrback toteaa.

Hän huomauttaa, että Suomi on voinut käydä avointa keskustelua ihmisoikeuksista esimerkiksi Kiinan johdon kanssa poliittisten ja kaupallisten suhteiden hoidon ohessa.
-Voidaan myös kysyä, hoitaisiko indonesialainen metsäyhtiö April ympäristökysymykset yksinään paremmin, Norrback kysyi viitaten Aprilin ja UPM-Kymmenen yhteistyöhön.

Suomessa puhjenneeseen keskusteluun kunniamerkkien myöntämisestä Indonesian metsäministerille ja April-yhtymän johtajalle Norrback vältti ottamasta suoraan kantaa.
-Omia kunniamerkkejä palauttamalla ihmisoikeuskysymyksiä ei kuitenkaan edistetä. Kyllä keinovalikoiman pitää olla monipuolisempi, ministeri totesi.

Kirjailija Leena Krohn ja taidegraafikko Marjatta Hanhijoki palauttivat omat Pro Finlandia -mitalinsa vastalauseena Indonesiaan myönnetyille kunniamerkeille.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme