Mainos
Mainos

"Ei lentoasema voi tukea yhtä yhtiötä" – Suomen lentojen maapalvelut työtaisteluun?

Ilmailualan Unioni IAU on jättänyt valtakunnansovittelijalle ennakkoilmoituksen työtaistelusta. Ilmoitus koskee Airprota, joka tuottaa maapalveluja lentoyhtiö Norwegianille.

IAU kertoo tiedotteessaan, että se vaatii Airprossa noudatettavan samoissa töissä samoja työehtoja kuin RTG:ssä. Airpro ja RTG ovat kumpikin Finavian tytäryhtiöitä. RTG noudattaa alan yleissitovaa työehtosopimusta. Sen asiakkaita ovat mm. Finnair ja Flybe.

– Näkemyksemme mukaan niin Finavia tarjoamalla Norwegianille samoja palveluja eri hintaan kuin muille yhtiöille tukee Norwegiania, antaa heille kilpailuetua täällä Suomessa. Ei ole missään nimessä lentoaseman pitäjän toimi, että lähtee tukemaan yhtä yhtiötä näin voimakkaasti, kertoi MTV Uutisille Ilmailualan Unionin puheenjohtaja Juhani Haapasaari.

Toteutuessaan ensimmäinen työtaistelu alkaisi Airprossa tiistaina 24.3. kello 6 ja päättyisi kello 9.30. Työtaisteluun liittyvistä tukitoimista IAU ilmoittaa myöhemmin. Finavian ylläpitämillä lentoasemilla työskentelee 3 000 IAU:n jäsentä.

Helsinki-Vantaan lentokentän päämaapalveluyhtiö on Aviator, mutta myös Airprolla on työtehtäviä mm. charter-lentojen turvatarkastuksessa. Haapasaaren mukaan tukitoimiin on tarkoitus saada mukaan kaikki IAU:n Finavian lentoasemilla työskentelevät jäsenet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme