Mainos
Mainos

Nostokonepalvelun takavarikoidut asiakirjat palautetaan

Turun hovioikeus on kumonnut turkulaisen Nostokonepalvelu Oy:n jutussa tehdyt asiakirjojen takavarikot. Takavarikon kumoamista olivat vaatineet Nostokonepalvelu Oy ja muut yhtiöryppääseen kuuluvat yritykset.

Oikeus piti viime vuoden marraskuussa tehdyn takavarikon perusteita oikeina, mutta sen mielestä takavarikkoa ei enää voitu pidentää sillä perusteella, että juttu on tutkinnallisesti laaja.

Oikeus määräsi asiakirjat palautettavaksi Nostokone-yhtiöille viimeistään heinäkuun 8. päivänä. Hovioikeus ei ollut asiassa yksimielinen, vaan yksi oikeuden jäsenistä katsoi, että käräjäoikeuden päätöstä takavarikosta ei olisi tarvinnut muuttaa.

Käräjäoikeuden maaliskuussa tekemän ja nyt kumotun päätöksen mukaan Nostokonepalvelun asiakirjat olisivat pysyneet rikospoliisin hallussa ainakin heinäkuun loppuun saakka. Nostokonepalveluun kohdistunut esitutkinta on herättänyt runsaasti huomiota, koska verohallituksen virasta pidätetty pääjohtaja Jukka Tammi omistaa osan Nostokonepalvelun osakkeista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme