Mainos
Mainos

Nousiaisten vatsatautiepidemian epäilty aiheuttaja selvillä – kaksi putkea halkesi yhtaikaa

Nousiaisten vatsatautiepidemian syyksi epäillään joentörmässä vierekkäin kulkeneiden putkien yhtäaikaista halkeamista, jolloin jätevesi ja talousvesi ovat päässeet sekoittumaan, kertoo Nousiaisten ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola.

Nivolan mukaan talousvesiputki, jätevesiputki ja salaojaputki ovat kulkeneet samassa kaivannossa joentörmässä, jonka maaperä on liikkunut ilmeisesti joen vaikutuksesta.

–  Näyttää siltä, että maaperän eläminen on painanut putkiin selvät halkeamat, Nivola sanoo.

Nousiaisten seurakuntakodin läheisyydestä löytynyt putkirikko korjattiin Nivolan mukaan tiistaina.

Nivolan mukaan Nousiaisissa harkitaan vesijohtoverkoston tehokloorausta putkiston desinfioimiseksi. Sen toteuttaminen riippuu Nivolan mukaan muun muassa vesinäytteiden tutkimustuloksista.

Tehoklooraus aiheuttaisi Nivolan mukaan vaikeuksia muun muassa vihannesviljelijöille ja eläintuotantotiloille, sillä tehokloorauksen aikana vettä ei voi käyttää esimerkiksi viljelmien kasteluun.

Toinen vaihtoehto on putkiston puhdistaminen hitaammalla ylläpitokloorauksella, jonka aikana klooripitoisuus ei nouse yhtä korkeaksi.

Nivola korostaa, että ruoka- ja juomaveden keittämiskehotus on Nousiaisissa edelleen voimassa putkirikon korjaamisesta huolimatta.

 ​​​​​​​


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme