Mainos
Mainos

Nousiaisten vesijohtovedestä löytyi sapo-virusta – vesijohtoverkoston tehoklooraus alkaa viikonloppuna

Nousiaisissa vesijohtovedestä on löytynyt sapo-virusta, kertoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola. Sapoa ja kahta muuta virusta on löytynyt myös mahatautiin sairastuneiden potilaiden näytteistä.

Tähän mennessä noin 350 nousiaislaista on ilmoittanut terveysviranomaisille sairastuneensa vatsatautiin. Kaisa Nivolan mukaan tällä viikolla on tullut ilmi enää hyvin vähän uusia tapauksia, mutta muutamat ihmiset ovat sairastuneet uudelleen.

Vesijohtoverkoston tehoklooraus aloitetaan todennäköisesti viikonloppuna, jolloin kohteina ovat suuret kohteet, kuten vanhainkodit, päiväkodit, koulut ja terveyskeskus. Yksityiskiinteistöjen ja muiden kohteiden verkoston klooraus tehdään niiden jälkeen.

Vesi on pois käytöstä tehokloorauksen ajan, vain wc:n huuhtelu sallitaan. Turha veden juoksuttaminen kloorauksen vaikutusaikana heikentää desinfioinnin tehoa.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme