Mainos
Mainos

NRF-joukkojen toiminnalle ei vielä aikataulua

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) muistuttaa, ettei Suomen perjantainen päätös kiinnostuksesta Naton nopean toiminnan joukkojen (NRF) toimintaan vaikuta vielä pitkään aikaan käytännön operaatioihin. Aikataulua toiminnan aloitukselle ei ole.

- Suomi osallistuu parhaillaan pohjoismaisen taisteluosaston valmiuteen. Sen lisäksi Suomi on alustavasti luvannut olevansa mukana vuonna 2011 kahdessa EU:n nopean toiminnan joukossa, Häkämies muistutti vieraillessaan Porin prikaatissa tänään.

NRF-päätös merkitsee vasta selvityksiä, joissa kartoitetaan muun muassa, millaista työtä joukoille olisi tarjolla. Koulutuksen aloittaminen tai sitä seuraava operaatio ovat vasta tulevaisuuden kysymyksiä.

Kenraalimajuri Arto Räty korosti, etteivät NRF-joukot ole mitään Naton iskujoukkoja, vaan tekevät työtä, jota suomalaiset kriisinhallintaan koulutetut sotilaat ovat ennenkin tehneet.

- Päätöinä heilläkin ovat humanitaarinen apu ja siviilien tukeminen. NRF-joukkoja käytetään tilanteissa, joissa kriisialueelle tarvitaan nopeaa apua, Räty kuvasi.

Myös koulutus on samankaltaista, johon suomalaissotilaat ovat tottuneet EU:n nopean toiminnan joukkojen toimintaan osallistuessaan.

Hakijoita riittää vielä

Porin prikaatin komentaja, prikaatikenraali Markku Nikkilä kertoi, että rauhanturvatehtäviin on yhä saatu hyvin hakijoita. Etenkin reserviläiset ovat innokkaita. Vain lääkäreitä hakee hieman liian vähän.

Kantahenkilökunta pyrkii kansainvälisiin tehtäviin vain tyydyttävästi. Syyksi Nikkilä arveli kotimaisia työpaineita, joiden takia omalta työpaikalta on vaikea irrottautua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme