Mainos
Mainos

Nuijamaalla harvinainen rajanylitysyritys

Henkilöauton takakontista löytyi ilman matkustusasiakirjoja reissaava ulkomaalainen. Suomen rajanylityspaikoilla ajoneuvoon kätkeytyminen on äärettömän harvinaista.

Henkilöautojen takaosia

Nuijamaalla todistettiin tänään harvinaislaatuista rajanylitysyritystä. Nuijamaan rajanylityspaikan tullitarkastaja löysi henkilöauton takakontista sinne kätkeytyneen ulkomaalaisen, joka yritti Suomeen ilman matkustusasiakirjoja.

Tapausta tutkitaan laittoman maahantulon järjestämisenä ja epäiltynä valtionrajarikoksena. Henkilöauton suomalaiskuljettaja ja ulkomaalainen on pidätetty epäiltynä kyseisistä rikoksista. Tapauksen yksityiskohdista ei haluta toistaiseksi kertoa tutkinnallisista syistä.

Tapauksen tutkinta on siirretty rajavartiostolta Kaakkois-Suomen alueelliselle tutkintayksikölle, joka toimii Lappeenrannan poliisin yhteydessä. Yksikköön kuuluu poliisin, tullin ja rajavartioston edustajia.

Tapaus on äärettömän harvinainen Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla, mutta esimerkiksi Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla ja EU:n ulkorajoilla ajoneuvoon kätkeytyminen on rajavartioston edustajan mukaan melko yleistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme