Mainos
Mainos

Nuijamaan rekkajonot taas liikkeelle

Rekkaliikenne Nuijamaan tulli- ja raja-asemalla Vainikkalassa käynnistyi uudelleen aamulla yön kestäneen seisokin jälkeen.

Rajavartiostosta kerrottiin, että liikenne Venäjän puolelle pantiin poikki eilen iltakymmeneltä, ja rekat pääsivät jatkamaan matkaa seitsemältä tänä aamuna.

Vielä aamukahdeksalta oli Suomen puolella noin viiden kilometrin mittainen autojono, joka tarkoittaa noin kahtasataa autoa. Venäjän puolella olevan rekkajonon pituudeksi taas arvioitiin pari kilometriä. Venäjältä autot ovat päässeet Suomen puolelle tavalliseen tapaan.

Rajavartioston mukaan rajapuomi avattiin myöhään eilen illalla pariksi tunniksi, jonka aikana viitisenkymmentä autoa pääsi eteenpäin. Sen jälkeen jono pysähtyi ja suomalaisviranomaiset kehottivat rekkakuskeja käymään yöpuulle.

Rekkaliikenne Venäjälle jumiutui viikonloppuna ennätyksellisiin jonoihin. Pahimmillaan jono oli Nuijamaalla lauantaina, jolloin se paisui aina 13 kilometrin mittaan saakka. Myös Vaalimaalla jonotettiin.

Rekkajonojen uskotaan johtuvan Venäjän tullimuodollisuuksien mutkistumisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme