Mainos
Mainos

Nuijamaan uusi raja-asema vihdoin käyttöön

Liikenneministeri Huovinen otti juhlapuheessaan esille myös itärajan ikuiset rekkajonot.

Uuden Nuijamaan raja-aseman käyttöönottojuhlallisuudet alkoivat varhain aamulla Suomen ja Venäjän rajalla.

Maiden liikenneministerit Susanne Huovinen ja Igor Levitin leikkasivat sinivalkoisen nauhan sen merkiksi, että autot voidaan viimein ohjata uutta tietä Nuijamaalta Brushnitsnojen raja-asemalle.

Juhlapuheessaan Huovinen lupasi selvittää EU:n mahdollisuudet tukea Saimaan kanavan vartta kulkevan kapean tien remonttia Venäjän puolella.

Lisäksi hän otti esille itärajan iänikuiset rekkajonot.

- Pitkät odotusajat aiheuttavat lisäkustannuksia ja heikentävät molempien maiden kilpailukykyä, Huovinen sanoo.

Vaalimaalla kaksi viikkoa jatkuneet jopa 40 km:n jonot sulivat viime yönä kuin ihmeen kaupalla 7 kilometriin, kun liikenneministerit vierailevat kaakon kulmalla.

- Kunnollisen kehityksen aikaansaaminen juuri näissä asioissa on tullikysymysten kohdalla Suomen EU-puheenjohtajuuden kaikkein keskeisin tavoite, kertoo Tullilaitoksen pääjohtaja Tapani Erling.

Jonoja ei ollut myöskään Nuijamaalla, missä liikenne ohjattiin uudelle raja-asemalle puolilta päivin. Jonojen välttämiseksi myös jatkossa uudella raja-asemalla on eriytetty matkustaja- ja rekkaliikenne.

Ensialkuun ongelmia tuottivat vientiautot, jotka suuntasivat kylttien vastaisesti ei tullattavien jonoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme