Mainos
Mainos

Nukutuslääkärit pitkien päivystysten stressaamia

Pitkät päivystykset aiheuttavat unihäiriöitä, mitkä ovat yhteydessä anestesialääkäreiden itsemurha-ajatuksiin.

Pitkät päivystykset stressaavat nukutuslääkäreitä. Anestesialääkäri Pirjo Lindforsin tutkimuksen mukaan päivystäminen aiheuttaa uupuneisuutta, ärtyneisyyttä, uni- ja muistihäiriöitä, rytmihäiriöitä sekä nukahtamista jopa kesken toiminnan.

Peräti joka neljännellä tutkimukseen osallistuneista 330 anestesialääkäristä oli itsemurha-ajatuksia. Tämä on huomattavasti enemmän kuin väestössä keskimäärin, mutta ei eroa muiden lääkäreiden itsemurha-alttiudesta. Itsemurha-alttius oli yhteydessä tutkittavien unihäiriöihin.

Lindforsin mukaan tutkimus osoittaa, että lääkärien päivystysrupeaman pituutta pitäisi lyhentää ja yötyötä olisi muutenkin vähennettävä. Lisää tietoa tarvittaisiin myös koetun stressin, stressioireiden, sairauden ja sairausloman yhteyksistä.

Lindforsin tutkimus on julkaistu brittiläisessä Anaesthesia -lehdessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot