Mainos
Mainos

Numerotiedustelun kokonaishinta voi yllättää

Numerotiedustelujen hinnoitteluissa on suuria eroja, varoittaa Taloussanomat.

Suurimmat hintaerot syntyvät puhelujen yhdistämisestä ja yhdistetyn puhelun kestosta. Osa palveluntarjoajista velottaa suuret minuuttimaksut myös koko yhdistetyn puhelun ajalta.

Lehden selvityksen mukaan esimerkiksi Edea-numeropalvelu tarjoaa lähtökohtaisesti halvimman hinnan, mutta yhdistetystä puhelusta se perii yli 80 senttiä jokaiselta puhutulta minuutilta. Edea tosin kertoo laskevansa vuodenvaihteessa yhdistetyn puhelun hinnan 0,07 euroon per minuutti.

Suomen 16100:lla vastaava hinta on 0,246. Maksullisiin palvelunumeroihin Edea ja Suomen 16100 eivät yhdistä.

Monilla on tapana pyytää kysytty numero myös tekstiviestinä kännykkään. Tällaisen palvelun saa maksullisena ainakin alan vakiintuneilta yrittäjiltä, Fonectalta ja Enirolta.

Näiltä palveluntarjoajilta puhelun yhdistäminen maksaa 49 senttiä, mutta kysytty numero tulee kaupanpäälliseksi soittajan kännykkään tekstiviestinä.

Sen sijaan Edea ja Suomen 16100, tarjoavat samat palvelut ilmaiseksi.

Vertailun edullisimman numeropalvelun tarjoaa 030303-numeropalvelu. Tämän yrityksen palveluun kuuluu tosin vain yritysnumeroiden välittäminen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot