Mainos
Mainos

Nuoren Voiman Liitolle Suomi-palkinto

Nuoren Voiman Liitto ry on saanut 30 500 euron valtion Suomi-palkinnon yhtenä kuudesta. Suomi-palkinto on kulttuuriministerin ja valtiovallan antama tunnustus huomattavasta saavutuksesta. Niitä on jaettu vuodesta 1993.

Nuoren Voiman Liitto ry. täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja perusteluiden mukaan se on vahvasti nuoruuden voimassa kiinni. "Liiton historia kertoo monipuolisesta, sitkeästä ja väsymättömästä työstä Suomen nuoren polven kirjoittamis- ja kulttuuriharrastuksen hyväksi.", perusteli Suomi-palkintoraati.

Liiton koulutus- ja arvostelutoiminta onkin merkinnyt monelle nuorelle taiteen ammattilaisuuden polun alkuun pääsyä. Liiton toiminta on ulottunut koko maahan antaen mahdollisuuksia myös syrjemmässä asuville lahjakkaille nuorille.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki sanoi palkintopuheessaan, että "Ikinuoren liiton alati uusiutuvasta, yllättävästä ja avantgardistisesta linjasta hienoja esimerkkejä ovat vaikkapa Rappiotaiteen festivaali ja Prosak-klubi. On aika palkita 90 vuoden merkittävästä ja yhä jatkuvasta työstä, poikkitaiteellisesta laadusta, yhteiskunnallisesta ajankohtaisuudesta ja taiteen reippaasta ja rohkeasta puolustamisesta ympäri Suomen."

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme