Mainos
Mainos

Nuorena alkanut juominen moninkertaistaa ongelmakäytön riskin

Alkoholinkäyttöä koskeneessa tutkimuksessa seurattiin samojen ihmisten kehitystä 8-vuotiaasta 42-vuotiaaksi.

Nuorena alkanut juominen moninkertaistaa ongelmakäytön riskin. Pitkäaikainen tutkimus kertoo nuorena aloitetun alkoholinkäytön jopa nelinkertaistavan aikuisiän ongelmakäytön riskin. Tutkimuksessa seurattiin samojen ihmisten kehitystä 8-vuotiaasta 42-vuotiaaksi.

Jos alkoholin käyttö aloitettiin 13-vuotiaana tai nuorempana, alkoholin runsaan käytön todennäköisyys aikuisena oli kolmin- tai nelinkertainen siihen verrattuna, että alkoholin käyttö oli aloitettu täysi-ikäisenä tai edes 16-vuotiaana.

Jyväskylän yliopiston professorin Lea Pulkkisen mukaan ystäväpiirin suhtautuminen vaikuttaa selvästi alkoholin käytön aloittamiseen nuorena. Tutkimuksen mukaan ympäristötekijät ovat ylivoimaisesti merkittävämpiä syitä alkoholin käytön varhaiseen aloittamiseen kuin perinnölliset tekijät.

Pulkkinen kertoi tutkimuksesta Lääkäripäivillä Helsingissä.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 17.01.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot