Mainos
Mainos

Nuoret äidit uupuvat – kukaan ei jaksa pyörittää arkea yksin

Pienten lasten äitien jaksaminen on nykyään koetuksella. Äitien päivän alla Parikanniemen lastenkodin johtaja ja sosiaalikasvattaja Henrik Ohlis muistuttaa, että äidit tarvitsevat aikaa itselleen ja omille harrastuksilleen.

Ohlisin mielestä sellaista äitiä ei olekaan, joka jaksaa pyörittää perhettä yksin. Isien pitäisi osallistua perheen arjen tekemiseen niin paljon kuin mahdollista.

Ohlisin mielestä on tärkeää, että äidit saavat omaa aikaa ja pääsevät välillä poistumaan kotoa. Isovanhempien tuella on tässä suuri merkitys.

- Isovanhemmat auttavat nuoria perheitä ja ovat niitä aikuisia, kun vanhemmat lähtevät vaikka elokuviin. Vanhemmat pääsevät vähän tuulettumaan, pääsevät vaikka syömään ulos, olemaan kaksi tuntia pois, ja olemaan yhdessä. Nämä ovat kullanarvoisia hetkiä vanhemmille, ja siinä myös samalla se parisuhde tulee hoidettua.

Myös liikunta ja oman fyysisen kunnon ylläpito on Ohlisin mielestä tärkeää äidille.

Lastenkodin johtajan mielestä yhteiskunnan pitäisi ryhtyä todella pohtimaan, miten nuoria äitejä voitaisiin auttaa jaksamaan.

Tämän ajan hektisyys ja nopea elämäntapa uuvuttaa kaikki ihmiset.

- Ihmisillä ei ole enää aikaa kohdata toisia oikeasti, Ohlis sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme