Mainos
Mainos

Nuoret autovarkaat moninkertainen liikenneriski

Nuorilla autovarkailla on muihin nuoriin verrattuina kuusinkertainen riski joutua jatkossa liikenneonnettomuuteen. Liikenneturvan tutkimuksen mukaan heille kertyy myös yli viisinkertainen määrä liikennerikkomuksia. Useimmiten kyse on ajokortitta ajosta tai rattijuopumuksesta.

Kymmenen vuotta kestäneessä seurantatutkimuksessa selvitettiin, miten autovarkauksiin syyllistyneet noin sata nuorta ovat myöhemmin selviytyneet liikenteessä. Lähes joka kolmas heistä oli joutunut vakavaan onnettomuuteen. Tyypillisin onnettomuus oli tieltä suistuminen, ja kuljettaja oli usein tapauksen syyllinen osapuoli. Lähes joka toisessa tapauksessa alkoholilla oli osuutta asiaan.

Kaikkiaan autovarkaat aiheuttavat vuosittain noin 2000 liikenneonnettomuutta, joissa kuolee noin kymmenen henkilöä. Lukema on samaa luokkaa kuin hirvi- tai tasoristeysonnettomuuksissa menehtyneiden määrä. Loukkaantumisia aiheutuu vuodessa 400-500.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme