Mainos
Mainos

Nuoret haluavat mieluummin vapaata kuin rahaa

Kova palkka ja komea titteli eivät ole nuorille enää niin tärkeitä kuin vanhemmille sukupolville.

Perinteinen työn arvostus on vähenemässä nuorten joukossa. Tärkeämpänä pidetään omaa hyvinvointia. Tiedot käyvät ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuoreesta raportista.

Kun yli 65 vuotiaista kolme neljästä katsoo, että työ on tärkeä osa elämänsisältöä, 18-35 -vuotiasta vastaajista vain 30 prosenttia voi allekirjoittaa saman väitteen.

Asennemuutos on niin suuri, että Eva puhuu työelämän kulttuurivallankumouksesta.

Kyselyn mukaan perinteinen työn arvostus on vähenemässä. Nuoria kiinnostaa enemmän vapaa-aika kuin ura.

- Uskoisin että se (työ) on vähän pakon sanelemaa. Töitä pitää tehdä, jos aikoo elää ja yleensä päästä eläkkeelle, sanoo helsinkiläinen Helvi Sirviö.

Myöskään eläkeikää ei olla valmiita venyttämään.

- Suomalaiset eivät juurikaan ole kiinnostuneita eläkejärjestelmään sisältyvistä superkarttumista tai muistakaan kannustimista, mutta tästä huolimatta suomalaiset ennustavat, että tulevaisuudessa työurat tulevat olemaan merkittävästi nykyistä pidempiä, arvioi tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto Elinkeinoelämän valtuuskunnasta.

Siis eläkeikä ylemmäksi vain pakon edessä. Puolet vastaajista uskookin, että suomalaisilla ovat edessään entistä vaikeammat ajat.

Katso Jussi Kärjen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme