Mainos
Mainos

Nuoret huolissaan vanhusten hoidosta

Suomalaisten mukaan vanhukset ansaitsevat enemmän arvostusta kuin saavat.

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton SuPerin teettämän tutkimuksen mukaan 70 % pitää nykyistä vanhusten arvostusta liian vähäisenä. Erityisesti nuoret ovat huolissaan vanhusten mielekkään tekemisen puutteesta.

Valtaosa väestöstä on pannut merkille, että vanhusten asia nousee esiin juhlapuheissa, mutta budjettivarojen jakamisessa se ei näy. Enemmistö uskoo myös, että tulevaisuudessa resurssien puuttuminen pakottaa yhä useamman hoitamaan iäkkäitä omaisiaan itse.

Erityistä huomiota kaipaavia vanhustenhuollon kipupisteitä on useita. Enemmistö on huolissaan liiallisesta makuuttamisesta, osaavan henkilökunnan puutteesta, vanhusten liian vähäisestä ulkoiluttamisesta sekä mielekkään tekemisen puutteesta ja vanhusten liiallisesta lääkitsemisestä.

TNS Gallup toteutti Superin teettämän tutkimuksen kesäkuussa 2009.

SuPer järjestää tänään Suomi Areena -tapahtumassa Porissa paneelikeskustelun aiheesta Älä vanhene - ei sinua kukaan hoida!

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot