Mainos
Mainos

Nuoret kertovat MTV:lle, miten päättäjäisiä nykyään vietetään – muutos on iso

Nuoret juhlivat nykyään päättäjäispäivää aivan eri tavalla kuin ennen. Poliisin mukaan päivä sujuu myös aiempaa rauhallisemmin.

Aiemmin Helsingin nuoret kokoontuivat suurella joukolla muun muassa Hietaniemen rantaan, nykyään nuoriso hajaantuu ympäri kaupunkia omiin porukoihinsa.

Poliisin mukaan myös alkoholia kuluu aiempaa vähemmän.

– Nuoret ei ihan niin kauheasti nauti alkoholia täällä yleisillä paikoilla ja se juhlinta on muuttunut paljon siistimmäksi, kertoo ylikonstaapeli Katja Nissinen Helsingin poliisista.

Esimerkiksi viime vuonna Hietaniemen ranta oli aivan autio. Uudet suosikit Helsingissä ovat poliisin mukaan Mustikkamaa, Paloheinän mäki ja Pikkukoski.

Nuoret eivät kuitenkaan liiku enää samanlaisissa suurissa joukoissa.

– Pyrimme muutenkin olemaan ajoissa paikalla jo ennen tällaisten joukkojen muodostumista, Nissinen huomauttaa.

"Ei ole enää tiettyä paikkaa missä ollaan"

Myös Helsingin kaduilta tavatut nuoret kertovat samaa.

– Se on vähän mennyt siihen, että aika paljon nuoret istuvat kotona. Ei kyllä paljoa ole enää Helsingissä näkynyt nuoria viettämässä ulkona aikaa, sanoo 18-vuotias ammattikoululainen Niko Hanhineva.

– Ei ole enää sellaista, että olisi niin paljon kaikki samassa paikassa. Ei ole mitään Kaivaria, Hietsua tai sellaista. Nykyään se on enemmän sekalaisempaa, että missä pyöritään ja niin pois päin. Ei ole enää tiettyä paikkaa missä ollaan, kertovat 17-vuotiaat lukiolaiset Viljami Juntunen ja Konrad Deryng.

Kaksikko analysoi, että taustalla on kenties tyhmyyden tiivistyminen isossa porukassa, jonka nuoretkin ovat ehkä huomanneet.

– Ehkä on tullut sellaista ongelmaa, kun on ollut paljon ihmisiä että on tullut väkivaltaisuutta ja sellaista, että ei ole sitten haluttu että kaikki ihmiset ovat samassa paikassa, he sanovat.

Nämä nuoret ovat suuntaamassa Leninin puistoon viettämään päättäjäisiltaa.

– Kohta näemme vähän lisää kavereita, kaksikko kertoo.

Niko Hanhineva puolestaan aikoo viettää illan veljensä kanssa.

– Tarkoitus olisi ottaa vähän juomista tuosta ja viettää broidin kanssa hyvää aikaa, hän kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme