Mainos
Mainos

Nuoret kirjoittivat avioero-oppaan

Joensuulaisnuoret ovat ensimmäisinä Suomessa julkaisseet opaslehtisen, joka sisältää lasten ja nuorten omia kokemuksia avioerotilanteessa.

Ainutlaatuinen julkaisu sisältää lisäksi vinkkejä vanhemmille ja sitä on tarkoitus jakaa valtakunnallisesti esimerkiksi nuorisoasemille. Keskeinen havainto oli, että nuoret piilottavat tunteensa erotilanteessa ja kokevat syyllisyyttä, jota vanhemmat eivät havaitse eivätkä hoida.

Joensuulainen Annmarie Kiiskinen on saanut kirjan avulla purettua omia tunteitaan sanoiksi.

– Se on ollut minulle helpottava kokemus ja auttanut minua. On myös hienoa ajatella, että se on avuksi myös muille ihmisille.

Eronneille vanhemmille on oppaita pilvin pimein mutta tämä on ensimmäinen kerta kun lasten ja nuorten ääni pääsee esille. Julkaisun tekijöiden yhteinen kokemus on, että lapsen paras sivuutetaan tuhansissa avioeroissa joka vuosi.

– Lapset tuntevat tuskaa paljon enemmän, kun he tietävät mitä vanhemmat oikeasti ajattelevat toisistaan. Lasten ei pitäisi joutua näkemään vanhempien eroriitoja, Joensuun nuorisovaltuuston edustaja Rami Kiiskinen sanoo.

Nuorten teksti ja erittäin konkreettiset neuvot on suunnattu sekä vanhemmille että lapsille ja nuorten parissa työskenteleville.

Kirjoitustyöhön lähti aluksi suuri joukko joensuulaisnuoria, mutta kymmenillä työ jäi kesken sen henkilökohtaisuuden vuoksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot