Mainos
Mainos

Nuoret kisasivat Kylmä-Kallen heitossa – palkintona limsapullo mieheen

Helsingin Kallahden peruskoululla alkoi eilen nuorten viisipäiväinen Power Week -painileiri, johon on saapunut osanottajia myös Virosta, Ruotsista ja Venäjältä.

Yhtenä leirin vetäjistä toimii legendaarinen painija, vuoden 1977 olympiakultamitalisti, Pertti Ukkola. Ukkola vetää leiriä jo 21. kerran.

– Paini kehittää sekä fyysisiä että henkisiä ominaisuuksia. Kannatta ehdottomasti tulle tänne painisalille. Täällä jos missä, huumori kukkii, Ukkola sanaili.

Leirillä 7-20-vuotiaat paininharrastajat treenaavat kreikkalais-roomalaisia painitekniikoita ja pidetään hauskaa.

Nuoret pääsivät tänään ottelemaan painipiireistä tutun harjoitusvastuksen, Kylmä-Kallen heittelemisessä. Erikoisen nimen alkuperä ei ole selvä, mutta painipiireissä harjoitusvastusta on jo pitkään nimitetty tutummin Kylmä-Kalleksi.

Ja kylmäävää asennetta nuorten riuskat painiotteet nukelta vaativatkin.

Kylmä-Kalle sai kyytiä

Säännöt olivat yksinkertaiset: kymmenen sekuntia aikaa, ja voittaja on se, joka tekee eniten oikeaoppisia suorituksia. Kilpailu järjestettiin iän mukaan kolmessa sarjassa. Palkintona on kesäisesti limsapullo mieheen.

Vanhimpien sarjan voittaja oli 17-vuotias Arvi Savolainen huikealla suorituksella: kuusi heittoa kymmenessä sekunnissa.

– Sitä on pienestä asti tehty, niin kyllä se alkaa nyt jotenkin sujua. Ei se nyt hirveän haastavaa, Savolainen toteaa vaatimattomasti.

Nuorimpien sarja päättyi tasapeliin, kun kolme kisaajaa nakkaavat pienemmän Kylmä-Kallen mattoon viisi kertaa kymmenessä sekunnissa. Vinkit harjoitusvastuksen heittoon ovat selkeät.

– Tekniikkaa, nopeutta ja sitten käy kilpailuissa, 10-vuotias Markus Törhönen sanoo.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka toimittajan heittojen kävi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme